menu-02

Praid

parajdsobanya

Praid este situat în judeţul Harghita, la doar 38 km de oraşul Odorheiu Secuiesc, pe valea Târnavei Mici şi la poalele Munţilor Gurghiului.

Baza de tratament din Sălina Praid se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Pe o distanţă de 1250 m, de la intrare până la baza de tratament, transportul persoanelor se face cu autobusele. Sălile din subteran sunt dotate cu: sistem de iluminat, galerie de artă în sare (sculpturi, picturi), terenuri de joacă pentru copii, capelă ecumenică, un muzeu al mineritului, expoziţie fotografică. Temperatura şi aerul din mină sunt foarte utile în cazul bolilor căilor respiratorii (boli astmatice, bronsitice şi alergice), astfel creşte şi capacitatea de rezistenţă a organismului.


Casa memorială "Áprily Lajos", construită în amintirea vestitului poet ardelean Áprily Lajos (1887 – 1967), născut la Cluj Napoca, care a copilărit pe aceste meleaguri, în Praid. Clădirea a fost inaugurată la 19 octombrie 1991 şi prezintă obiecte personale şi manuscrise ale poetului.

Atracţii

Sălina Praid

parajdsobanya2
Canionul de Sare

Canionul de sare (0.8 km) îmbrăţişează într-un fel Praidul, astfel încât intrat pe traseu la un capăt al localităţii ieşiţi la celălat capăt al său, după o plimbare de cca 2 ore, având posibilitatea să admiraţi numeroase forme sapate în zăcămintele de sare de trecerea anilor.

soszoros

Rezervare

Rezervă online!

Calendar    Calendar

Carte de oaspeţi

balla-panzio
Transformă vizita obişnuită într-una de neuitat, şi trimite opinia ta, ataşând o imagine la adresa de e-mail ballapanzio@gmail.com.
Balla Árpád
balla-panzio
Transformă vizita obişnuită într-una de neuitat, şi trimite opinia ta, ataşând o imagine la adresa de e-mail ballapanzio@gmail.com.
Balla Árpád